Privacy- en Cookiebeleid

Datum laatste bijwerking: 20 oktober 2016


Bedankt voor uwbezoek aan www.jomalone.eu (de "site"). De site is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Estée Lauder Cosmetics Limited (een vennootschap in Engeland en Wales geregistreerd onder bedrijfsnummer 00659213 en een statutaire zetel te One Fitzroy, 6 Mortimer Street, Londen, W1T 3JJ) ("wij","ons"of "onze") vanuit onze kantoren in Constellation House, 3 Kites Croft Business Park, Warsash Road, Fareham, PO14 4FL, Verenigd Koninkrijk en niet vanuit om het even welke andere locatie. Elke vertaling van deze pagina (of een deel van de site) in een andere taal dan het Engels is uitsluitend voor het gemak van onze klanten en impliceert niet, direct of indirect, dat de site wordt geëxploiteerd vanaf een andere locatie of land.


Wij respecteren uw bezorgdheid over privacy en waarderen de relatie die wij met u hebben. Dit Privacy- en Cookiebeleid ("Privacybeleid") (en onze Website Gebruiksvoorwaarden) beschrijft de soorten persoonsgegevens die wij verzamelen over onze klanten, hoe we de gegevens verwerken, met wie wij ze delen en de keuzes die beschikbaar zijn voor onze klanten met betrekking tot ons gebruik van de gegevens. We beschrijven ook de maatregelen die we treffen om de veiligheid van de gegevens te beschermen en de manier waarop onze klanten contact met ons kunnen opnemen over ons privacypraktijken. Lees het volgende zorgvuldig om onze opvattingen en praktijken met betrekking tot uw persoonsgegevens te begrijpen en hoe wij ze zullen behandelen.


DOOR DE UITDRUKKELIJKE AANVAARDING VAN DE VOORWAARDEN VAN DIT PRIVACYBELEID EN HET GEBRUIK VAN ONZE SOCIALE MEDIA PLATFORMS, ONZE SOCIALE NETWERKEN OF MOBIELE APPLICATIES, GAAT U AKKOORD EN STEMT U IN MET ALLE VAN DE IN DIT PRIVACYBELEID BESCHREVEN PRAKTIJKEN.


Ten behoeve van de Wet Bescherming Persoonsgegevens 1998 is Estée Lauder Cosmetics Limited (een vennootschap in Engeland en Wales geregistreerd onder bedrijfsnummer 00659213 met haar statutaire zetel te One Fitzroy, 6 Mortimer Street, Londen, W1T 3JJ) verantwoordelijk voor de verwerking. Zoals vermeld in de clausule 2 hieronder, worden uw gegevens ook door ons filiaal/onze filialen in het land waar u woont verwerkt en ons filiaal/onze filialen zijn bevoegd als 'data controller(s)' onder de privacywetgeving die in dat land van toepassing is.


UW INSTEMMING MET DIT PRIVACYBELEID BETEKENT DAT U AKKOORD GAAT MET DE OVERDRACHT VAN GEGEVENS VAN ESTÉE LAUDER COSMETICS LIMITED AAN ONS FILIAAL IN HET LAND WAAR U WOONT.


1. De door ons verzamelde gegevens


1,1 Wij kunnen persoonsgegevens over u verkrijgen van de in dit Privacybeleid beschreven bronnen. Wij kunnen gegevens over u verzamelen wanneer u onze site, onze sociale media platforms, of onze sociale netwerken of mobiele applicaties bezoekt. Wanneer u deze site, onze sociale media platforms, of sociale netwerken of mobiele applicaties bezoekt, kunnen we ook bepaalde gegevens verzamelen op een geautomatiseerde wijze, met behulp van technologieën zoals cookies, webserver logs en web beacons zoals hieronder beschreven.


1,2U kunt er ook voor kiezen ompersoonsgegevens aan ons te verstrekken via een aantal manieren, bijvoorbeeld wanneer u contact met ons opneemt, deelneemt aan een aanbieding of promotie of wanneer u een aankoop doet op onze site, bij onze balies of in onze winkels.


1,3 De aard van depersoonsgegevens die u aan ons verstrekt en die wij van u kunnenverzamelen (bijvoorbeeld als u online formulieren invult, een aankoopverricht of contact met ons opneemt) bestaat uit: Contactontactgegevens (zoals naam, adres, e-mailadres en mobiele of andere telefoonnummers); leeftijd en geboortedatum; geslacht; gebruikersnaam en wachtwoord; gegevens met betrekking tot uw betaling (zoals uw betaalkaartnummer, vervaldatum, afleveradres en factuuradres); uw online en in-store aankoopgeschiedenis; productvoorkeuren; contactgegevens van vrienden of andere mensen waarmee we namens u contact op kunnen nemen (onder voorbehoud van tijdige voorafgaande kennisgeving en toestemming van deze vrienden of andere mensen, zoals vereist door de toepasselijke wetgeving) en de inhoud die u verstrekt (zoals foto's, video's, recensies, artikelen en commentaren).


1,4 De gegevens aanons verstrekt door derde sociale netwerken of mobiele applicaties(afhankelijk van uw persoonlijke privacy-instellingen op dergelijkewebsites van derden) of wanneer u onze sociale media platformsbezoekt of gebruikmaakt van een van onze sociale netwerken of mobieleapplicaties omvatten: uw naam,profielfoto, likes, locatie, vriendenlijst en andere informatievermeld op de sociale netwerk applicatie sign-up pagina, of uwgeolocatiegegevens bij het gebruik van een van onze mobieleapplicaties.



2. De wijze waarop we de gegevens gebruiken


2,1Hoewel wij de site beheren, zal/zullen ons filiaal/onze filialen in het land waar u woont (d.w.z., waar uw factuuradres is) ("filiaal") uw gegevens verwerken en optreden als "controller(s)" in het kader van de privacywetgeving van dat land. Ons filiaal zal de entiteit zijn die u promotiemateriaal of andere mededelingen stuurt; diensten aan u levert; uw betaling en/of cadeaubonnen transacties en retourzendingen verwerkt; uw vragen beantwoordt; met u communiceert en uw deelname beheert aan speciale evenementen, prijspromoties, programma's, enquêtes en andere aanbiedingen; en werkt en met u communiceert over onze sociale netwerken of mobiele applicaties. Wij kunnen de door u verstrekte informatie gebruiken om ons bedrijf te exploiteren, te evalueren en te verbeteren (waaronder de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten; onze diensten aantrekkelijker maken en verbeteren; onze communicatie beheren; onze producten analyseren; data-analyses uitvoeren; en boekhoudkundige, auditing en andere interne functies uitvoeren); aanmaken en beheren van uw online account (inclusief toegang tot uw online en instore aankoopgeschiedenis) en om te voldoen aan de toepasselijke wettelijke eisen, relevante industrienormen en ons beleid.


2,2Dit zijn onze lokale filialen per land:

Uw land van factuuradres: Ons lokaal filiaal
Spanje Estee Lauder S.A.
Poligono Industrial
Las Mercedes
C/Nanclares De Oca, 3
28022 Madrid
Spanje
Portugal Socosmet, Sociedade de Cosmetica, LDA
Amoreiras Square
Rua Carlos Alberto da Mota Pinto, 17, 3.° A
1070-313 Lisbon
Portugal
Italië Estee Lauder S.R.L.
Via Turati, 3
Milano 20121
Italië
België Estee Lauder Cosmetics S.A./N.V.N.V.
Airport Plaza-Kyoto Building
Leonardo Da Vincilaan 19
1831 Diegem
België
Duitsland Estee Lauder Cosmetics GmBH
Domagkstrasse 10
D-80807 Munich
Germany
Oostenrijk Estee Lauder Cosmetics GmBH
IZD Tower
Wagramerstrasse 19
20th Floor, A-1220 Wenen
Oostenrijk
Nederland Estee Lauder B.V.
Bisonspoor 338 - Toren 6
3605 JW Maarssen
Nederland

2,3We kunnen de gegevens ook op andere manieren gebruiken, waartoe we specifieke kennisgeving zullen verstrekken en, indien nodig, u voorafgaand aan het verzamelen om toestemming vragen.


2,4Als u een bestaande klant bent, zullen we alleen contact met u opnemen langs elektronische weg (e-mail) met informatie over goederen en diensten die vergelijkbaar zijn met die welke het voorwerp van een eerdere verkoop of onderhandelingen over een verkoop aan u was. Als u een nieuwe klant bent, en als u toestemming heeft verleend dat we geselecteerde derden kunnen toestaan uw gegevens te gebruiken voor dit doel, zullen wij (of zij) via elektronische weg contact met u opnemen en alleen als u daarmee heeft ingestemd.


2,5Als u niet wilt dat wij uw gegevens gebruiken volgens de in dit privacybeleid beschreven manieren, of dat we uw gegevens doorgeven aan derden voor marketingdoeleinden, kunt u weigeren om ons uw persoonsgegevens te verstrekken of uw toestemming te verlenen, of een eerder verleende toestemming intrekken. Houd er rekening mee dat onze verwerking van sommige van uw gegevens absoluut noodzakelijk zal zijn voor de uitvoering van een dienst die u heeft gevraagd of wenst te gebruiken (zoals een factuuradres als u iets op onze site aanschaft). Als u weigert om zulke vereiste gegevens te verstrekken, kunnen wij niet in staat zijn om de gevraagde dienst te verrichten.


3. Gegevens die we op geautomatiseerde wijze verzamelen


Wanneer u deze site of onze online advertenties bezoekt, of gebruikmaakt van een van onze sociale netwerken of mobiele applicaties, verzamelen wij bepaalde informatie op geautomatiseerde wijze, met behulp van technologieën zoals cookies, webserver logs en web beacons. Informatie kan omvatten (i) technische informatie, zoals het Internet Protocol (IP) adres dat wordt gebruikt om uw computer te verbinden met het internet, uw inloggegevens, type browser en versie, tijdzone-instellingen, taalinstellingen, type browser, domein en andere systeeminstellingen, besturingssysteem en platform, en (ii) informatie over uw bezoek, inclusief de volledige Uniform Resource Locator (URL) clickstream naar, via en vanaf onze site, producten bekeken of gezocht, responstijdpagina, downloadfouten, lengte van bezoeken aan bepaalde pagina's, interactie-informatie pagina en de methoden die worden gebruikt om de pagina te verlaten en telefoonnummers gebruikt om onze klantenservice te bellen.


4. De door ons gebruikte technologieën


4,1 Cookies, webserver logs en web beacons. Cookies zijn kleine tekstbestanden die websites naar uw computer of een ander met internet verbonden apparaat zenden om alleen uw browser te identificeren of om informatie of instellingen in uw browser op te slaan. Via de browser kunt u worden geïnformeerd over hoe u gemeld wordt over het ontvangen van bepaalde soorten cookies en hoe u bepaalde cookies kunt beperken of uitschakelen. Houd er rekening mee dat u zonder cookies niet in staat zult zijn om alle functies van de website te gebruiken. Lees meer over de verschillende soorten cookies die we gebruiken en hoe u ze kunt herkennen en hier beheren.


4,2In combinatie met het verkrijgen van informatie door middel van cookies, kunnen onze webservers ook informatie opnemen zoals uw type besturingssysteem, type browser, domein en andere systeeminstellingen, evenals de taal die uw systeem gebruikt en het land en de tijdzone waarin uw apparaat is gevestigd. De webserver logs kunnen ook informatie vastleggen, zoals het adres van de webpagina die uw apparaat aan onze site koppelde en het IP-adres van het apparaat dat u gebruikt voor de verbinding met het internet.


4,3Om te bepalen welke webservers deze informatie verzamelen, kunnen we tags op onze webpagina's plaatsen, "web beacons" genaamd. Dit zijn pc-instructies die webpagina's aan bepaalde webservers en hun cookies koppelen.


4,4 Analytische services van webs van derden. We maken gebruik van analytische services van webs van derden op deze site, onze sociale media platforms of op onze sociale netwerken of mobiele applicaties, zoals hieronder vermeld. De serviceproviders die deze diensten beheren, gebruiken technologieën zoals cookies, webserver logs en web beacons (waar wij geen invloed op hebben) om ons te helpen analyseren hoe bezoekers de site gebruiken. De via deze middelen verzamelde informatie (inclusief IP-adres) wordt verstrekt aan deze serviceproviders, die de informatie gebruiken om het gebruik van de website te evalueren. Sommige browsers geven aan als er een cookie wordt verzonden en daardoor kunt u cookies per geval afwijzen. De lijst van derde serviceproviders hieronder is louter illustratief en niet volledig, voor een compleet overzicht van alle derde serviceproviders kunt u contact met ons opnemen op info@jomalone.com. Voor meer informatie over elke service en de uitoefening van uw keuze met betrekking tot hun verzamelen van informatie op deze site:

• Voor Omniture (Adobe Analytics) klik hier.

• Voor het uitschakelen van Google Analytics en het verzamelen en gebruik van gegevens (cookies en IP-adres): download en installeer de browser add-on voor het uitschakelen van Google Analytics door Google verstrekt op http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Voor meer informatie over privacy en Google Analytics verwijzen we u naar het Google Analytics overzicht door Google verstrekt op: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

• Voor Signal, klik hier.


4,5 Gerichte reclame. We kunnen ook opdracht verlenen aan derde reclamenetwerken die IP-adressen en andere informatie via het gebruik van cookies, webserver logs en web beacons op onze websites en vanaf e-mails verzamelen; op websites en e-mails van derden; en op onze advertenties geplaatst op websites van derden (waar wij geen invloed op hebben). Zij gebruiken deze informatie om advertenties te plaatsen over producten en diensten die zijn afgestemd op uw interesses (ook voor bedrijven die niet bij ons zijn aangesloten). U kunt deze advertenties op onze websites en andere websites zien. Dit proces helpt ons ook de effectiviteit van onze marketinginspanningen te beheren en te volgen. Wanneer u deze site bezoekt, zullen deze gegevens alleen worden verzameld en verwerkt als u de "targeting" instelling in ons cookie-toestemming tool heeft gekozen, hier beschikbaar. We gebruiken de volgende reclame van derden netwerken (deze lijst is slechts illustratief en niet volledig), voor een compleet overzicht van alle derde serviceproviders, kunt u contact met ons opnemen op info@jomalone.com:

• Voor Google, klik hier.

• Dubbelklikken, klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere reclame-netwerken en meer opt-out instructies van hen, klik hier.


4,6 Sociale media en klantenondersteuning. We kunnen cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om ons te helpen u en anderen te voorzien van 'social plugins' voor sociaal delen en andere aangepaste inhoud en ervaringen, zoals suggesties aan u en anderen of om u te voorzien van klantenondersteuning. We gebruiken de volgende diensten voor sociale media en klantenondersteuning van derden (deze lijst is slechts illustratief en niet volledig); voor een compleet overzicht van alle externe dienstverleners, kunt u contact met ons opnemen via info@jomalone.com. Meer informatie over elke dienst, inclusief alle keuzes die u kunt hebben:

• Voor Facebook klik hier.

• Voor LivePerson, klik hier.


5. Hoe we de verzamelde gegevens op geautomatiseerde wijze gebruiken


We kunnen de gegevens verzameld via geautomatiseerde middelen op deze website gebruiken om gepersonaliseerde inhoud te leveren, voor marktonderzoek, data-analyse en systeembeheer-doeleinden, zoals om te bepalen of u ons eerder heeft bezocht of dat u voor het eerst op de site bent, en voor de naleving van onze wettelijke verplichtingen, beleid en procedures, met inbegrip van naleving van de relevante industriële normen en de handhaving van onze Website Gebruiksvoorwaarden en onze Algemene verkoopvoorwaarden. We kunnen de gegevens ook op andere manieren gebruiken, waartoe specifieke kennisgeving wordt verstrekt, en, indien nodig, voorafgaand aan het verzamelen, toestemming dient te worden verkregen.


6. Informatie die we delen


Er worden door ons geen lijsten verhuurd of verkocht en we maken geen persoonsgegevens openbaar die we over u verzamelen, behalve zoals hier beschreven.


6,2In aanvulling op onze in clausule 2,2 hierboven genoemde lokale filialen, kunnen wij uw persoonsgegevens delen met:

(a) om het even welk lid of merk in het bezit van de filialen van ons bedrijf. Voor een complete lijst van de filialen van ons bedrijf die uw persoonsgegevens ontvangen verwijzen we u naar: http://www.elcompanies.com. Wij kunnen uw persoonsgegevens, zoals beschreven in paragraaf 1, delen met onze zakelijke partners voor doeleinden die in overeenstemming zijn met ons privacybeleid.

(b) externe dienstverleners die diensten verlenen namens ons gebaseerd op onze instructies. We geven deze dienstverleners geen toestemming de informatie te gebruiken of openbaar te maken, behalve als dat nodig is om diensten uit te voeren namens ons of om aan de wettelijke eisen te voldoen. Examples of these service providers include entities that: betalingen via creditcard verwerken; bestellingen uitvoeren; webhosting bieden, website-onderhoud verrichten en marketingdiensten bieden en die zorgen voor het opschonen van gegevens en het verrichten van analytische diensten; en

(c) andere derden met uw voorafgaande toestemming (bijv., sommige van onze Facebook-applicaties kunnen informatie delen, verzameld via de applicaties van uw Facebook-vrienden of andere Facebook-gebruikers).


6,3Daarnaast kunnen we informatie over u bekendmaken voor zover dat absoluut noodzakelijk is (i) als we daartoe verplicht zijn door de wet of juridische procedures, (ii) aan wetshandhavingsinstanties of andere overheidsfunctionarissen als gevolg van toepasselijk dwingend recht, of (iii) als we menen dat openbaarmaking noodzakelijk of wenselijk is ter voorkoming van fysieke schade of financieel verlies, of in verband met een onderzoek naar vermoedelijke of feitelijke frauduleuze of illegale activiteiten.


6,4We behouden ons tevens het recht voor om persoonsgegevens die wij van u hebben over te dragen in het geval dat (i) wij van plan zijn bedrijven of bezittingen te verkopen, in welk geval wij uw persoonsgegevens bekend kunnen maken aan de potentiële koper van een dergelijk bedrijf of bezit (op voorwaarde dat potentiële kopers ermee hebben ingestemd dat de informatie strikt vertrouwelijk zal blijven en ze de gegevens niet zullen gebruiken voor andere doeleinden dan hun vastberadenheid om al dan niet het betreffend bedrijf of bezit te kopen), of (ii) wij verkopen of dragen alle of een deel van ons bedrijf of bezit over aan derden. Mocht een dergelijke verkoop of overdracht zich voordoen, dan zullen we redelijke inspanningen leveren om de verkrijger ertoe te leiden om de persoonsgegevens die u aan ons heeft verstrekt op een manier te gebruiken die in overeenstemming is met ons Privacybeleid onderworpen aan een gepaste voorafgaande kennisgeving aan u, zoals door de toepasselijke wetgeving vereist is. Na een dergelijke verkoop of overdracht, kunt u contact opnemen met de entiteit waaraan wij uw persoonsgegevens hebben overgedragen met eventuele vragen over de verwerking van die gegevens.



DOOR HET AANVAARDEN VAN DIT PRIVACYBELEID, GAAT U AKKOORD MET DE OVERDRACHT VAN UW GEGEVENS EN VERLEENT U TOESTEMMING HIERTOE ZOALS UITEENGEZET IN DEZE CLAUSULE 6.


7. Uw rechten en keuzes


Wij bieden u bepaalde keuzes in verband met de persoonsgegevens die wij van u verzamelen, zoals hoe we de informatie gebruiken en hoe we met u communiceren. Om uw voorkeuren bij te werken, ons te vragen uw informatie uit onze mailinglijsten te verwijderen of een verzoek in te dienen, kunt u contact met ons opnemen zoals hieronder aangegeven.


8. Opzegging per e-mail


U kunt op elk moment ons filiaal/onze filialen doorgeven geen marketinginformatie naar u toe te sturen (i) per e-mail door te klikken op de link voor afmelding in de marketing e-mails die u ontvangt van dit filiaal/die filialen. U kunt ook kiezen voor het niet meer ontvangen van marketing e-mails door hier te klikken.


9. Opzegging per post


U kunt ons filiaal/onze filialen vragen om te stoppen met het sturen van marketinginformatie per post door het volgen van de instructies die kunnen zijn opgenomen in een bepaalde promotie. Ook kunt u kiezen voor het niet meer ontvangen van marketing e-mails van ons wanneer u voor de eerste keer uw e-mailadres voor gebruik opgeeft (in het kader van de aankoop van goederen of diensten); of u verzoekt ons lokaal filiaal/onze lokale filialen te stoppen u promotionele post te sturen door hen aan te schrijven op de adressen hier beschikbaar.


10. Opzegging sociale netwerk applicatie


Voor het verwijderen of wissen van onze apps uit uw sociale netwerk account, volgt u de instructies vanaf het sociale netwerk: Facebook: Link verstrekt door het Helpcentrum van Facebook.


11. Geolocatiegegevens via mobiele applicaties


Als u een van onze mobiele applicaties gebruikt, is het mogelijk dat u om uw geolocatie wordt gevraagd. U kunt ervoor kiezen uw geolocatiegegevens niet te delen door het afstellen van uw locatie-services instellingen van uw mobiele apparaat. Om het delen van uw geolocatiegegevens af te wijzen, volgt u de instructies op uw mobiele apparaat door de betreffende instellingen te wijzigen; anders kunt u contact opnemen met uw serviceprovider of de fabrikant van het apparaat.


12. Intrekking toestemming


U kunt de toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens die u eerder aan ons verleende of verwierp op elk gewenst moment intrekken. Indien u de door u verleende of verworpen toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens wenst in te trekken, kunt u contact met ons opnemen als hier op gegeven.

We zullen uw verzoek in aanmerking nemen en, zoals vereist door de toepasselijke wetgeving, uw voorkeuren voor de toekomst, binnen een redelijke termijn en zonder kosten voor u, instellen. Echter zelfs wanneer u uw toestemming intrekt, kunnen we nog steeds uw persoonsgegevens voor beperkte doeleinden verwerken, bijvoorbeeld om uitvoering te geven aan uw verzoek, of om onze bedrijfsactiviteiten te waarborgen. In sommige gevallen kan intrekking van uw toestemming voor ons gebruik of de openbaarmaking van uw persoonsgegevens betekenen dat u niet de mogelijkheid zal hebben om te profiteren van een aantal van onze producten of diensten.


13. Herzien, bijwerken en wijzigen van persoonsgegevens


Onder voorbehoud van het toepasselijke recht, heeft u het recht om toegang te vragen tot en gegevens te ontvangen over uw persoonsgegevens die wij bewaren, voor het bijwerken en corrigeren van onjuistheden in uw persoonsgegevens en de gegevens te laten blokkeren of verwijderen, naargelang het geval. Het recht op toegang tot persoonsgegevens kan worden onderworpen aan lokale wettelijke vereisten. U kunt verzoeken om uw persoonsgegevens te herzien, te wijzigen of te verwijderen door een e-mail te sturen naar info@jomalone.com.


14. Gegevensoverdracht buiten de Europese Unie


Onder voorbehoud van de voorwaarden van dit Privacybeleid, kunnen wij de persoonsgegevens die wij over verzamelen aan andere landen overdragen dan het land waarin de gegevens oorspronkelijk werden verzameld (welke landen buiten de Europese Economische Ruimte ("EER") kunnen omvatten) (met inbegrip van de Verenigde Staten) waar de wetgeving inzake gegevensbescherming verschilt en verschillende bescherming biedt). Ze kunnen ook worden verwerkt door personeel buiten de EER dat voor ons of een van onze leveranciers werkt. Dit personeel kan zich bezighouden met, onder andere, de uitvoering van uw bestelling, de verwerking van uw betalingsgegevens en het leveren van ondersteunende diensten.

DOOR HET INDIENEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS EN HET AANVAARDEN VAN DIT PRIVACYBELEID, GAAT U AKKOORD MET DE OVERDRACHT, OPSLAG OF VERWERKING VAN DERGELIJKE GEGEVENS BUITEN DE EUROPESE UNIE.

Wij zullen alle stappen ondernemen die redelijkerwijs nodig zijn om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig en in overeenstemming met dit Privacybeleid en de toepasselijke wetgeving worden behandeld.


15. De wijze waarop we persoonsgegevens beschermen


Wij voeren aangewezen administratieve, technische en fysieke veiligheidsmaatregelen ontworpen om de door u verstrekte persoonsgegevens tegen onopzettelijke, onrechtmatige of ongeoorloofde vernietiging, verlies, wijziging, toegang, openbaarmaking of gebruik te beschermen.


16. Links naar andere websites


Onze site kan links verstrekken naar andere websites voor uw gemak en informatie. Deze websites kunnen onafhankelijk van ons opereren. Gekoppelde sites kunnen hun eigen privacyverklaringen of -beleid hebben; wij raden u aan dit te bestuderen alvorens u deze gekoppelde websites bezoekt. Voor zover de gekoppelde websites die u bezoekt geen eigendom zijn van ons of onder onze invloed zijn, zijn wij niet verantwoordelijk voor de 'inhoud' van die sites, het gebruik van die sites of het privacybeleid van die sites.


17. Cookies




De meeste webbrowsers staan bepaalde invloed op de meeste cookies toe via de browserinstellingen. Voor meer informatie over cookies, met name om te zien welke cookies zijn geplaatst en hoe u deze kunt beheren en verwijderen, verwijzen wij u naar: www.aboutcookies.org of www.allaboutcookies.org.

18. Bijwerkingen van ons Privacybeleid


Dit Privacybeleid kan regelmatig en zonder voorafgaande kennisgeving aan u worden bijgewerkt om wijzigingen in onze persoonsgegevens praktijken te weerspiegelen. We zullen een goed zichtbare kennisgeving plaatsen op onze website om u op de hoogte te houden van eventuele belangrijke wijzigingen in ons Privacybeleid en bovenaan dit Beleid vermelden wanneer het voor het laatst is bijgewerkt.


19. Hoe u contact met ons kunt opnemen en toegang tot gegevens verkrijgt


Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over dit Privacybeleid, of als u wilt dat wij de gegevens die we over u houden of uw voorkeuren bijwerken, kunt u contact met ons opnemen per e-mail op info@jomalone.eu of per telefoon op 00800 91009299. Italiaanse klanten bellen 800693078 U kunt ook schrijven naar:

de Klantendienst, Customer Care Center
Estée Lauder Cosmetics Limited
Constellation House
, 3 Kites Croft Business Park,
Warsash Road,
Fareham,
PO14 4FL.

De Data Protection Act 1998geeft u het recht op toegang tot de gegevens die over u worden bijgehouden. Uw recht op toegang kan worden uitgeoefend in overeenstemming met deze Wet. Voor elk verzoek, hetzij schriftelijk of telefonisch, behouden wij ons het recht voor om uw identiteit te verifiëren en te vereisen dat u een geldig legitimatiebewijs verstrekt indien u informatie wenst over onze verwerking van uw persoonsgegevens en alvorens wij reageren op uw verzoek.


20. Verklaring van afstand


Falen in de uitoefening en vertragingen van onze kant bij de uitoefening van een van onze rechten, rechtsmiddelen, bevoegdheden of voorrechten onder deze Algemene voorwaarden (waarvan dit Privacy- en Cookiebeleid onderdeel is) en om het even welke handelswijze door ons, zullen geen verklaring van afstand vormen of bewerkstelligen, noch zal een enkele of gedeeltelijke uitoefening van enig recht, rechtsmiddel, bevoegdheid of voorrecht een beletsel zijn voor enige andere of verdere uitoefening daarvan, of de uitoefening van enig ander recht, rechtsmiddel, bevoegdheid of voorrecht van onze kant.


21. Recht, rechtsgebied en taal


Deze Site, alle inhoud die er in is opgenomen en in elk contract als gevolg van het gebruik van deze Site door u aangegaan, worden beheerst door Engels recht en niet door de wetten van ander rechtsgebieden, tenzij in de wetgeving van een ander rechtsgebied vereist door toepasselijk recht of wanneer de wet van een bepaald rechtsgebied van toepassing is op basis van een mandaat of een niet voor afstand vatbaar recht. U dient zich naar Engeland te begeven om toegang te krijgen tot de Site en u en wij stemmen ermee in dat de bevoegdheid van de rechtbanken van Engeland en Wales van toepassing is bij het oplossen van geschillen. Alle contracten tussen u en ons worden gesloten in het Engels, ook wanneer deze pagina of een gedeelte van de Site voor uw gemak is vertaald in een andere taal.


22. Openbaarmaking lokaal, per land


VOOR INWONERS VAN OOSTENRIJK:

Bij het verstrekken van contactgegevens van vrienden en andere mensen, dient u ervoor te zorgen dat u voorafgaand hun toestemming heeft verkregen voor het verzamelen van deze gegevens en dat u hen informeert aangaande het respectieve aanbod of de dienst. Door het aan ons verstrekken van contactgegevens van vrienden en andere mensen bevestigt u dat u een dergelijke vereiste toestemming heeft verkregen.


VOOR INWONERS VAN SPANJE:

Zoals vermeld onder punt 2 van dit Privacybeleid, kunnen, als u in Spanje woont, de persoonsgegevens die Estée Lauder Cosmetics over u verzamelt, bekend worden gemaakt aan Estée Lauder S.A. gevestigd in Poligono Industrial Las Mercedes C/Nanclares De Oca, 3 Madrid, Spanje.


Uw persoonsgegevens zullen worden opgenomen in een gegevensbestand in eigendom van Estée Lauder S.A., Estée Lauder S.A. zal uw gegevens verwerken volgens de voorwaarden en voor de in paragraaf 2,1 tot 2,5van dit Privacybeleid vermelde doeleinden. De verwerking van uw persoonsgegevens door Estée Lauder S.A. zal worden onderworpen aan de Spaanse organieke wet 15/1999 van december 13, inzake de Bescherming van persoonsgegevens en de uitvoeringsbesluiten daarvan.


U kunt uw recht voor het uitoefenen van toegang, wijzigen, verwijderen en annuleren van uw persoonsgegevens verwerkt door Estée Lauder Cosmetics S.A. en u verzetten tegen de verwerking van uw gegevens door contact op te nemen met Estée Lauder Cosmetics S.A. op het hierboven vermelde adres. Voor elk verzoek, hetzij schriftelijk of telefonisch, behouden wij ons het recht voor om uw identiteit te verifiëren en te vereisen dat u een geldig legitimatiebewijs verstrekt indien u informatie wenst over onze verwerking van uw persoonsgegevens en alvorens wij reageren op uw verzoek.


Estée Lauder Cosmetics S.A. vermeldt hierbij dat ze alle technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen heeft geïmplementeerd die nodig zijn ter voorkoming van wijziging, verlies, verwerking en/of ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens, rekening houdend met de stand van de techniek, de aard van de opgeslagen gegevens en het daaraan verbonden risico, hetzij als gevolg van menselijk handelen of als gevolg van de fysieke of natuurlijke omgeving.


VOOR INWONERS VAN PORTUGAL:

Zoals vermeld in Paragraaf 2 van dit Privacybeleid, als u in Portugal woont, zullen de persoonsgegevens die Estée Lauder Cosmetics Limited over u kan verzamelen worden bekendgemaakt aan Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA, gevestigd te Amoreiras Square, Rua CarlosAlberto da Mota Pinto, 17, 3.º A, 1070-313 Lissabon, Portugal.


Uw persoonsgegevens zullen worden opgenomen in een gegevensbestand waarvan de data controller Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA is, die uw gegevens onder de voorwaarden en de in paragrafen 2,1 tot 2,5 gemelde doeleinden van dit Privacybeleid zal verwerken. De verwerking van uw persoonsgegevens door Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA, zal worden onderworpen aan en in overeenstemming zijn met de Portugese wetgeving inzake gegevensbescherming, met name, de bescherming wet Data Protection Law (Wet nr.


U kunt uw recht voor het uitoefenen van toegang, wijzigen, verwijderen en annuleren van uw persoonsgegevens verwerkt door Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA en u verzetten tegen de verwerking van uw gegevens door contact op te nemen met Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA op het hierboven vermelde adres.


Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA informeert u hierbij dat ze alle technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen heeft geïmplementeerd die nodig zijn ter voorkoming van vernietiging, onopzettelijk of onrechtmatig, onvoorzien verlies, wijziging, ongeoorloofde openbaarmaking of ongeoorloofd toegang, om een adequaat niveau van beveiliging te garanderen aangaande risico's in verband met de verwerking van gegevens en de aard van de te beschermen gegevens, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten die voortvloeien uit de toepassing ervan. Socosmet - Sociedade de Cosmética, LDA informeert u verder dat gegevensverwerkers die ze kan benoemen, voldoende garanties zullen bieden met betrekking tot de technische beveiliging- en organisatorische maatregelen bij de verwerking van de persoonsgegevens.


VOOR INWONERS VAN ITALIË:

Dit Privacybeleid is tevens van toepassing in Italië en onder de volgende unieke kenmerken:


For the purposes of the Italian Data Protection Code (Italian Legislative Decree No. 196 of 2003), the data controller is Estée Lauder S.r.l. (a company registered in Italy whose registered office is located at Via Turati 3, Milan, Italy).


Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over dit privacybeleid, of als u wilt dat wij de gegevens die we over u opslaan of uw voorkeuren bijwerken, kunt u contact met ons opnemen per e-mail op customerService@cs.jomalone.eu of per telefoon op 00800 91009299. Italiaanse klanten bellen 800693078 U kunt ook schrijven naar:
de Klantendienst,Customer Care Centre, Estée Lauder Cosmetics Limited, ConstellationHouse, 3 Kites Croft Business Park, Warsash Road, Fareham, PO14 4FL.
3{{<br>}}20121{{<br>}}


De Italiaanse Data Protection Code geeft u het recht op toegang tot de gegevens die over u worden bijgehouden. Uw recht op toegang kan worden uitgeoefend in overeenstemming met artikel 7 van de Italiaanse Data Protection Code, u zult met name het recht hebben:

(1) een bevestiging te krijgen over het al dan niet bestaan van persoonsgegevens over u, onafhankelijk of deze reeds zijn opgenomen, en de communicatie over deze gegevens in begrijpelijke vorm;

(2) te worden geïnformeerd over de bron van de persoonsgegevens, de doeleinden en methoden van de verwerking, de toegepaste verwerkingseenheid, of laatstgenoemde is uitgevoerd met behulp van elektronische middelen; de identificatiegegevens met betrekking tot verantwoordelijke over de gegevens, de gegevensverwerkers en de vertegenwoordiger aangewezen als onder artikel 5, paragraaf 2, van het Italiaanse wetboek van gegevensbescherming; de entiteiten of categorieën entiteit aan wie de persoonsgegevens kunnen worden meegedeeld en wie kennis over deze gegevens mag hebben in hun hoedanigheid van aangewezen vertegenwoordiger/s op het grondgebied van de staat, gegevensverwerker/s of de persoon/personen die verantwoordelijk is/zijn voor de verwerking;

(3) om bijgewerkte, gerectificeerde gegevens te verkrijgen, waarbij afhankelijk van het belang, de integratie van de gegevens, het verwijderen, anonimiseren of afschermen van gegevens die onrechtmatig zijn verwerkt, met inbegrip van gegevens waarvan het behoud niet nodig is voor de doeleinden waartoe ze zijn verzameld of vervolgens worden verwerkt, bewijsvoering met als doel dat de uitvoering van de bovenvermelde operaties zijn aangemeld, als ook met betrekking tot de inhoud, de entiteiten aan wie de gegevens zijn meegedeeld of verspreid, tenzij dit vereiste onmogelijk blijkt of een kennelijk onevenredige inspanning is in vergelijking met het beschermde recht;

(4) u te verzetten, geheel of gedeeltelijk op wettelijke gronden, tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, zelfs als dit voor het doel van het verzamelen van belang is;

(5)inzake de verwerking van persoonsgegevens over u, indien ze worden aangewend voor het verzenden van reclamemateriaal of directe verkoop of anders voor de uitvoering van de handel of enquêtes gericht op de commerciële communicatie.


Deze site, alle inhoud hierin en alle contracten daartoe aangegaan vanwege het gebruik van deze site door u worden beheerst door de Italiaanse wet en niet door de wetten van het rechtsgebied. U dient zich naar Italië te begeven om toegang te krijgen tot de Site en zowel u als wij stemmen ermee in dat de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken over uw in Italië gevestigde adressen van toepassing is bij het oplossen van geschillen. Alle contracten tussen u en ons worden gesloten in het Italiaans, ook wanneer deze pagina of een gedeelte van de Site voor uw gemak is vertaald in een andere taal.


VOOR INWONERS VAN BELGIË:

Volgens de Belgische wetgeving, heeft u het recht zich te verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden zonder te worden ontheven van het recht om producten te kopen of het verkrijgen van diensten of deel te nemen aan speciale aanbiedingen van ons of van ons Belgische filiaal.


Onder voorbehoud van het bewijs van uw identiteit, heeft u het recht om toegang tot de Site te krijgen en tot het corrigeren of wijzigen van informatie of gegevens die door ons of door ons Belgisch filiaal worden bijgehouden op grond van een ondertekende en gedateerde aanvraag persoonlijk afgeleverd of per post of per e-mail verzonden. Het verzoek moet bij ons of ons/onze Belgische filiaal/filialen worden ingediend. Als de aanvraag persoonlijk wordt afgeleverd, zullen wij of ons Belgische filiaal, voor zover van toepassing, een gedateerd en ondertekend ontvangstbewijs verstrekken.


Belgische ingezetenen kunnen een beroep instellen bij de Belgische rechtbanken en verzoeken om de toepassing van de verplichte (contractuele en aanvullende contractuele) bepalingen van de Belgische wetgeving.